NORMAAL GEWOON


Intussen is iedereen bekend met de inwendige verschijnselen van het corona virus. Zelf heb ik ze gelukkig niet meegemaakt, maar wat zijn al de uitwendige verschijnselen of het nieuwe normaal? Ten eerste het mondkapje. Te groot, te klein, te slap, bij sommigen lijkt het eerder op een versiering dan op een bescherming. Het lapje waarvan het is gemaakt, is niet daarvoor bedoeld waardoor ademen moeilijk gaat. Het beste zijn toch de chirurgische maskers. Mijn advies: koop die doos. Het is geen verloren investering. Covid is gekomen om te blijven. 

Om lekker van te smullen: de taarten en gebakjes van SUN ICE. Haal ze vandaag nog!


Bij de bank moet je niet vreemd opkijken. Door de pandemie is de security verheven tot host. Behalve verwelkomen met lasergun en spuit, houden ze de deur ook nog voor je open. Het valt mij ook op dat ze nu bijna evenveel weten als de infobalie. Wat minder is bij de grote banken, is de customer service. Sinds Covid is dit veranderd in customer nightmare. Online of telefonisch, het doet er niet toe. Bezoek volgens afspraak? Neem een stoel en paraplu mee. Houden aan de tijd is niet hun sterkste kant en juist bij de grootste ontbreekt een goede buiten-de-deur service. Gelukkig regent het niet veel. 


Op het laatst de finishing touch. We do the job right at LO TAM LOI BODYSHOP


Na meer dan een half jaar is er nog steeds geen zicht op einde van de pandemie. Gevolg is dat velen nog met lang haar rondlopen. Brasas en handdruk kan je achterwege laten, maar stiekem een feestje geven? Voor sommigen is een verjaardag heilig. Doe het niet. Volgend jaar ben je weer jarig. De kans is anders groot dat jij en je gasten weer bij elkaar komen, nu om afscheid te nemen van elkaar. Niet zo leuk is ook wanneer een werknemer het verhaal verspreidt dat hij of zij Covid symptomen vertoont. Eerste reactie is dat de persoon thuis mag blijven. Tweede is paniek op de werkvloer. 


Na een lange reis wilt u goed tot rust komen. RESIDENCE INN verwelkomt u.


Bij de bedrijven waar de werktijden zijn verkort, kan ik me voorstellen dat je als werknemer moeite hebt om weer voltijds te werken (voor hetzelfde geld). In andere gevallen, met name in de toeristische sector, hebben de mensen maandenlang met een halve salaris moeten overleven. Bij de afsluiting van het boekjaar 2020 komt bij alle bedrijven een nieuw fenomeen voor: op de post van bedrijfskosten staat een bedrag voor alcohol. Niet oraal geconsumeerd maar verstuift op de hand. Gelukkig was de schaarste van korte duur geweest, want daardoor schoot de prijs barbaars de lucht in.  


Hier is ruimte voor nog een adverteerder. Stuur email naar thefly@sr.net


Wat ook een dalende trend in prijs vertoont, zijn de wegwerp mondkapjes. De markt lijkt nu verzadigd, want in de winkel zijn ze nu al te koop voor SRD 1. Soms heb je niet door wie voor je staat, want door het mondkapje kan je een persoon alleen nog aan de ogen herkennen. Een andere onprettige zaak van de pandemie is de eigen bescherming in huis. Je kan een masker opzetten, maar begin niet meteen overal te desinfecteren wanneer je schoonmoeder op bezoek komt. Voor sommigen geen nieuw normaal meer, maar normaal gewoon.


CHARLES CHANG


SUN ICE - Johan Adolf Pengelstraat 476094 / Wilhelminastraat 479961

LO TAM LOI -  https://www.facebook.com/LoTamLoiBodyShop

RESIDENCE INN NICKERIE - https://www.facebook.com/resinnick








Popular posts from this blog

CHINESE IMMIGRANTEN TOEN EN NU

BATAVIA, EEN REIS OM PETRUS DONDERS

EI, BLOM EN BOTER (Company Journey)

DAG 1 - BAPAK SAPTO LAN KANCA TILIK NICKERIE

MEDUN LEMAH, DE EERSTE STAP OP AARDE